Novosti

I ove godine Froddo papuče za prvašiće zasposlenika Ivančice d.d.

Datum objave 25.08.2023.
 
U skladu s tradicijom brige i podrške lokalnoj zajednici, tvrtka Ivančica d.d. i ove godine daruje Froddo papuče prvašićima. Ova inicijativa odražava tvrtkinu posvećenost društvenoj odgovornosti te snažnu želju da doprinese zajednici na poseban način.
 
Tvrtka Ivančica d.d. redovito se angažira u brojnim projektima humanitarne prirode, podržava financiranje sportskih klubova, udruga i raznih događanja u lokalnoj zajednici. Ivančica d.d. je posebno ponosna što je budućim đacima prvaka, djeci i unucima svojih zaposlenika darovala papuče za školu te prigodne poklon pakete. Ova gesta ima cilj učiniti početak ovog novog životnog poglavlja jednostavnijim i veselijim, donoseći radost ne samo djeci, već i roditeljima, bakama i djedovima.
 
Polazak u školu veliki je trenutak za svako dijete i njegove roditelje. Uz uzbuđenje, donosi i određeni stres zbog važnih promjena koje donosi. No, također je to i početak stvaranja novih prijateljstava i uspomena. Kao tvrtka svjesna svoje društvene uloge, Ivančica d.d. željela je biti tu u tom važnom trenutku, pružiti olakšanje i unijeti radost. Ta iskrena želja potaknula je ovu hvalevrijednu inicijativu.
 

Kao već učestala poslovna praksa, roditeljima budućih prvašića podijeljeni su poklon paketi u prostorijama tvrtke. Time tvrtka Ivančica d.d. utemeljuje svoju posvećenost i čini korak dalje prema izgradnji bolje budućnosti za sve.

 

Intervju Predsjednika Uprave Ivančice d.d. u njemačkom časopisu Schuhkurier

Datum objave 21.07.2023.

U ekskluzivnom intervjuu za Schuhkurier časopis, Predsjednik Uprave tvrtke Ivančica d.d, Siniša Zver, istaknuo je ključne faktore uspjeha svoje dječje obućarske marke Froddo. Naglasio je da tvrtka kontinuirano ulaže u tehnologiju i unapređuje procese proizvodnje kako bi održala visoke standarde kvalitete. Također je istaknuo njihovu čvrstu posvećenost održivosti i stjecanje važnih ISO certifikacija. Ova strategija je rezultirala proširenjem njihove ponude proizvoda, a tvrtka sada planira širenje prisutnosti na ključnim tržištima. Froddo, kao hrvatska marka dječje obuće, postaje sve prepoznatljivija i uspješnija zahvaljujući svojoj cjelovitoj poslovnoj strategiji koju je predstavio Siniša Zver.

Cijeli intervju možete pročitati na sljedećem linku:

http://www.ivancica.hr/files/Froddo.pdf

 

 

GOO Film fest u Srednjoj školi Ivanec: Učenici snimili inspirativne dokumentarce

Datum objave 21.07.2023.

GOO Film fest u Srednjoj školi Ivanec: Učenici snimili inspirativne dokumentarce

Učenici Srednje škole Ivanec ostvarili su uspješan projekt GOO Film fest, dio izvannastavnih aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja. Zahvaljujući financijskoj potpori Varaždinske županije, mladi filmaši dobili su priliku stvarati dokumentarne filmove s fokusom na teme vezane uz građanski odgoj.

Jedan od značajnih filmova snimljenih u sklopu GOO Film festivala prikazuje život doseljenika iz Sri Lanke, koji već četvrtu godinu živi i radi u Ivančici d.d. Ivanec. Film pod nazivom "Chamith" snimali su i montirali Alen Frketin, Lana Loparić, Maja Mavrek i Kristina Županić.

Projekt GOO Film fest poticao je kreativnost i omogućio učenicima da izraze svoje ideje o važnim društvenim pitanjima. Ovaj uspješan projekt svjedoči o pozitivnim rezultatima suradnje između škole i lokalne zajednice te potiče mlade na aktivno sudjelovanje u društvu.

Film možete preuzeti na sljedećem linku.

izvor: http://www.ss-ivanec.hr/

 

 

 

 

Ivančica d.d. stječe ISO 45001:2018 certifikat i potvđuje svoju predanost održivosti 

Datum objave 05.7.2023.

Ivančica d.d., vodeći proizvođač obuće u Hrvatskoj s vlastitim brandom dječje obuće Froddo, s ponosom objavljuje nedavno ostvareno postignuće - stjecanje ISO 45001:2018 certifikata. Ovaj certifikat potvrđuje izvrsnost tvrtke u upravljanju zdravljem i sigurnošću na radnom mjestu te predstavlja novi korak u kontinuiranom nizu ISO certifikacija koje Ivančica d.d. uspješno ostvaruje. Također, tvrtka posjeduje i certifikate ISO 9001:2015 za upravljanje kvalitetom i ISO 14001:2015 za upravljanje okolišem, što dodatno potvrđuje predanost visokim standardima u održivom poslovanju.

Ivančica d.d., vodeći proizvođač obuće u Hrvatskoj s vlastitim brandom dječje obuće Froddo, s ponosom objavljuje nedavno ostvareno postignuće - stjecanje ISO 45001:2018 certifikata. Ovaj certifikat potvrđuje izvrsnost tvrtke u upravljanju zdravljem i sigurnošću na radnom mjestu te predstavlja novi korak u kontinuiranom nizu ISO certifikacija koje Ivančica d.d. uspješno ostvaruje. Također, tvrtka posjeduje i certifikate ISO 9001:2015 za upravljanje kvalitetom i ISO 14001:2015 za upravljanje okolišem, što dodatno potvrđuje predanost visokim standardima u održivom poslovanju.

No, Ivančica d.d. ide i korak dalje u svom održivom pristupu. U poslovanju koristi 100% zelenu energiju, što doprinosi smanjenju ekološkog otiska i očuvanju okoliša. Ovaj uspjeh ne samo da jača poziciju tvrtke na tržištu, već i potvrđuje kontinuitet u održivom poslovanju.

U tvrtki Ivančica d.d. uspješno je osnovana i radna jedinica pod nazivom Integrativna radionica, koja trenutno zapošljava 33 osobe s invaliditetom. Ova radna jedinica omogućuje zaposlenicima da rade u prilagođenim uvjetima, pridonoseći uspjehu tvrtke i ostvarujući svoj radni potencijal.

Uz posvećenost inovacijama, glavni fokus poslovanja Ivančice d.d. je briga o zaposlenicima te poštivanje njihovih potreba. Držeći se visokih standarda etičnosti i održivosti, nastavlja se razvoj u smjeru strateškog opredjeljenja proizvodnje kvalitetne obuće uz istovremeno poštivanje potreba zaposlenika i očuvanje okoliša.

 

 

Etički kodeks i kodeks ponašanja 

Datum objave 04.7.2023.

Posvećenost Ivančice d.d. postizanju najviših standarda etičnosti i integriteta odražava se u Kodeksu ponašanja koji je donijela Uprava, a koji ima za cilj osigurati ispravno i odgovorno djelovanje u svim aspektima poslovanja tvrtke. Kodeks ponašanja Ivančice d.d. opisuje očekivano ponašanje zaposlenika i poslovnih partnera, te regulira područja poput zaštite radnika, zaštite okoliša i poštovanja intelektualnog vlasništva..

Osim toga, tvrtka primjenjuje i Etički kodeks, koji definira poslovnu kulturu i identitet, s naglaskom na načelima integriteta, poštenja, transparentnosti i društvene odgovornosti.

Ivančica d.d. posvećena je najvišim standardima etičnosti i integriteta, što se očituje u Kodeksu ponašanja Uprave koji regulira područja poput zaštite radnika, okoliša i poštovanja intelektualnog vlasništva. Također, primjenjuju Etički kodeks koji naglašava načela integriteta, poštenja, transparentnosti i društvene odgovornosti, definirajući poslovnu kulturu i identitet tvrtke.

 

 

Najviše javno priznanje Grada Ivanca

Datum objave 29.6.2023.

Nada Zver, direktorica tvrtke Ivančica d.d. do 2017. godine te sadašnja savjetnica i predsjednica Nadzornog odbora Društva, primila je najviše javno priznanje Grada Ivanca - Grb Grada Ivanca u obliku Povelje i Srebrne medalje s likom vitezova ivanovaca. Ovo priznanje dodijeljeno joj je na svečanosti povodom Dana grada Ivanca, kojom se ujedno slavio doprinos najzaslužnijih građana, poduzeća i udruga općem prosperitetu grada.

Nadi Zver je priznanje dodijeljeno zbog iznimnog i nemjerljivog doprinosa razvoju industrije, poduzetništva, izvoza, zapošljavanja i cjelokupnog gospodarstva na području grada Ivanca. Kroz dugogodišnje uspješno upravljanje IVANČICOM, poduzetničko djelovanje u širem okruženju, postala je poznata gospodarstvenica koja je ostavila neizbrisiv trag u svojoj industriji te je aktivno pridonijela napretku grada.

U ime svih nagrađenih, izrazila je riječi zahvale za dodijeljena priznanja. Istaknula je da su ova priznanja nagrada za njihovu upornost i ustrajnost te da svaki nagrađeni ima svoju priču koja je na svoj način ostavila pečat i doprinijela razvoju Ivanca

Također, gđa Zver je iskoristila priliku da izrazi najljepše želje za budućnost i daljnji razvoj Ivanca i njegovih građana te istaknula važnost ustrajnosti u rješavanju izazova s kojima se susreće zajednica. Njezin angažman kao savjetnice Uprave tvrtke Ivančica d.d. i njezino iskustvo kao bivše direktorice sigurno će biti neprocjenjivi resurs u procesu jačanja održivosti poslovanja tvrtke i naše lokalne zajednice.

 

 

izvor fotografija: www.ivanec.hr

KOLEKTIVNI IZLET ZAPOSLENIKA

Datum objave 28.6.2023.

U sklopu našeg kontinuiranog angažmana u brizi o našim zaposlenicima, tvrtka Ivančica d.d. u lipnju je organizirala poseban izlet kao izraz zahvale za njihov trud, doprinos i predani rad. Izlet je bio prilika da svi zaposlenici zajedno provedu vrijeme izvan radnog okruženja i uživaju u zajedničkim aktivnostima. Grupa zaposlenika posjetila je prekrasan Bled i Bohinj. 

Ovaj kolektivni izlet pružio je zaposlenicima mogućnost da se opuste, obnove energiju i grade snažnije veze unutar tima. Tvrtka Ivančica d.d. izražava duboku zahvalnost svojim zaposlenicima za njihov predani rad i doprinos, te vjeruje da takvi događaji jačaju timski duh i motivaciju za daljnje uspjehe, kako na profesionalnoj, tako i na osobnoj razini.

Nastavit ćemo podržavati i brinuti o našim zaposlenicima jer su oni ključni stup našeg uspjeha, te se veselimo budućim prilikama za zajedničko slavlje i razvijanje naših timova.

Uprava Društva saziva REDOVITU GLAVNU SKUPŠTINU DRUŠTVA

Datum objave 22.5.2023.

Uprava Društva saziva REDOVITU GLAVNU SKUPŠTINU DRUŠTVA koja će se održati dana 28.06.2023. godine u prostorijama Uprave IVANČICA d.d., Ivanec, P. Preradovića 12, s početkom u 10,00 sati. 

Pravo sudjelovanja u radu Glavne skupštine Društva i korištenje prava glasa imaju svi dioničari koji su kao imatelji dionica s pravom glasa upisani u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d. deseti dan prije dana održavanja Glavne skupštine. 

Pravo sudjelovanja na Glavnoj skupštini i korištenje pravom glasa svaki dioničar može ostvariti ukoliko u roku od 6 dana prije dana održavanja Glavne skupštine prijavi svoje sudjelovanje na glavnoj skupštini. 

Dioničar odnosno punomoćnik koji ne ispuni pravodobno obvezu prijavljivanja sudjelovanja u radu Glavne skupštine, ne može sudjelovati u njezinom radu. 

Svi dioničari, odnosno njihovi punomoćnici, imaju pravo uvida u prijedloge Odluka i materijale koji služe kao podloga za donošenje Odluka po točkama objavljenog dnevnog reda Glavne skupštine, u sjedištu Društva svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 sati – referada za pravne poslove.

Poziv u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

 


Dan žena u Ivančici d.d.

Datum objave 8.3.2023.

Međunarodni dan Žena u cijelom se svijetu obilježava 08.03. Ovaj se dan službeno obilježava od 1977., a baš 08. ožujka 1908. održane su prve masovnije demonstracije kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći bolje radne uvjete i pravo glasa, a dvije godine kasnije održana je prva međunarodna ženska konferencija u Kopenhagenu koja je utemeljila Međunarodni dan žena. Na ovaj dan slavimo postignuća žena u povijesti i danas, u svakom kutku svijeta, slavimo ženske slobode i prava, jednakost i ravnopravnost.

Posljednjih smo godina svjedoci pozitivnih promjena u društvu, no još uvijek ima mnogo mjesta za napredak. Ivančica d.d. kao društveno odgovorna tvrtka svakodnevno radi na odgovornom pristupu i kad se radi o ženskim pravima, mogućnostima i jednakosti. U poduzeću je zaposlena 531 žena što čini 83% ukupnog broja zaposlenih. U upravi tvrtke žene čine 87% zaposlenih, a čak je desetero žena na rukovodećim pozicijama tvrtke.

I ove smo godine u prostorima naše tvrtke obilježili ovaj važan dan. Tradicionalnim dijeljenjem cvijeća našim zaposlenicama obilježili smo Dan žena, u znak zahvale za sva njihova postignuća i kao ohrabrenje da nikad ne posustaju. No, ženskih se prava i slobode ne bismo trebali sjetiti samo 08. ožujka već se svakodnevno zalagati za jednake mogućnosti i prilike u svim aspektima života. Mi ćemo, kao tvrtka, na tome raditi svakodnevno kako bismo održali pozitivan trend, jednakost i ravnopravnost svih radnika i radnica i svima osigurali jednake mogućnosti.

 


ODRŽIVOST U LOKALNOJ ZAJEDNICI - Učenici šestih razreda ivanečke osnovne škole, polaznici izvannastavne aktivnosti Projektarnica, posjetili Tvornicu obuće Ivančica d.d. u skolpu projekta POP – Planet or Plastic Project

Datum objave 2.3.2023.

Učenici šestih razreda osnovne škole Ivanec, polaznici izvannastavne aktivnosti Projektarnica, posjetili su tvornicu obuće Ivančica d.d., kako bi istražili u kolikoj su mjeri u poslovanje jednog velikog poduzeća iz našeg neposrednog okruženja implementirani principi održivog razvoja.

Učenici su upoznali proces proizvodnje cipela od komada kože do gotovog proizvoda.

Saznali su više o vrstama materijala koji se koriste u proizvodnji, o njihovom podrijetlu i zbrinjavanju kao i energetskim, ekonomskim i socijalnim aspektima održivog razvoja koji se primjenjuju u poslovnoj politici tvornice Ivančica.

Drago nam je što su učenici bili vrlo zainteresirani te pomno slušali, promatrali, upijali znanja i postavljali pitanja.

Posjet je organiziran u sklopu eTwining projekta POP – Planet or Plastic Project. Projekt je pokrenula učiteljica Marina Švelec u rujnu 2022. godine. U projektu sudjeluju partnerske škole iz Hrvatske, Srbije, Italije, Turske, Litve i Španjolske. Nositelji projekta u našoj školi su učenici šestih razreda, polaznici izvannastavne aktivnosti Projektarnica. Glavna ideja POP projekta je osvijestiti učenike o klimatskoj krizi, njihovoj vlastitoj odgovornosti za promjene u okolišu i važnosti življenja prema načelima održivog razvoja. Aktivnim sudjelovanjem u projektu učenici usvajaju nova znanja i vještine, proučavaju vlastite životne navike te utjecaj svakodnevnih životnih odluka u obitelji i u školi na okolinu.

Vjerujemo da će stečena znanja i vještine kvalitetno i uspješno iskoristiti u ovom projekta, ali i svakodnevnom životu, kao i potaknuti druge na pozitivne promjene.


Ivančici d.d. iz Ivanca dodijeljeno novih 450.000,00 € posebnih sredstava za opremanje Radne jedinice za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Datum objave 23.1.2023. 

Kao uspješna, izvozno orijentirana tvrtka s vlastitim, dobro pozicioniranim brandom dječje obuće Froddo, Ivančica d.d. kontinuirano ulaže u unapređenje poslovanja uvođenjem i korištenjem inovativnih tehnologija u cilju povećanja konkurentnosti i održivosti poslovanja Radne jedinice i poduzeća u cjelini.

Ivančica d.d. je 2020. godine osnovala Radnu jedinicu za zapošljavanje osoba s invaliditetom, koja trenutno zapošljava 32 radnika. Projekt nabave opreme za Radnu jedinicu za zapošljavanje osoba s invaliditetom bit će realiziran u 2023. godini. Ukupna vrijednost projekta je 450.195,77€, a posebna sredstva dodijeljena od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom iznose 450.000,00€.

Projekt obuhvaća nabavu novih tehnologija u procesu krojenja i šivanja, čime Ivančica d.d. proširuje i unapređuje svoje kapacitete i kapacitete Radne jedinice. Zamjena postojećih strojeva omogućit će zaposlenicima s invaliditetom sigurniji, lakši i efikasniji rad, te dodatno zapošljavanje i povećanje kapaciteta proizvodnje spomenute Radne jedinice.

Provedbom projekta se unapređuje proizvodnja, te se širi proizvodni asortiman u grupama proizvoda rastuće potražnje na tržištu. Osim navedenog, novim investicijama će se digitalizirati dio proizvodnje u fazi pripreme i krojenja materijala, postići će se rast produktivnosti, ušteda energije i materijala, te smanjenje otpada od proizvodnje s pozitivnim učinkom na očuvanje okoliša.

Ovaj projekt financira Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Ivančica d.d.


Humanitarna akcija „Nisam bos“

Ivančica d.d. aktivno brine i trudi se što više davati i pomagati lokalnoj zajednici uključivanjem u razne projekte, akcije, donacije. U ovo predblagdansko vrijeme sudjelovali smo u humanitarnoj akciji udruge Bedem ljubavi Varaždin zajedno s još nekoliko tvrtki s područja Varaždinske županije, Fakultetom organizacije i informatike i svim vrijednim volonterima i donatorima.

U akciji smo pomogli u prikupljanju dječje obuće i čarapa koje su podijeljene djeci iz Osnovne škole Petrijanec i Područne škole Strmec na dan Svetog Nikole, 6. prosinca. Akcijom se željelo osigurati da svako dijete ove zime u školu dolazi u adekvatnoj obući i da svako dijete nastavu prati u toplim i suhim čarapama i papučama.

Ponosni smo i sretni zbog našeg sudjelovanja i doprinosa ovoj hvalevrijednoj akciji, a njen se uspjeh može mjeriti samo osmjesima na dječjim licima. Ovim putem pridružujemo se pozivu udruge Bedem ljubavi Varaždin svakom učitelju i nastavniku koji primijeti da neko dijete nema adekvatnu obuću da im se javi.


REKTOROVA NAGRADA ZA NAŠE ZAPOSLENICE ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU OPERE – BASNE „ŽIVOTINJSKA FARMA"

27. studenog 2021. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, povodom stote obljetnice postojanja, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu premijerno je izvela operu – basna „Životinjska farma“ u režiji Krešimira Dolenčića, prema romanu Georgea Orwella.

U produkciji je sudjelovalo više od dvije stotine ljudi, između ostaloga i studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastavak je to višegodišnje tradicije povezivanja i suradnje studenata više fakulteta zagrebačkog Sveučilišta.

No, ne bi to bila tako bitna vijest da u ovom izuzetno zanimljivom projektu nisu sudjelovale i dvije naše kolegice, Sara Stojko i Dora Kranjec. One nisu samo sudjelovale, već za svoj rad i doprinos projektu osvojile Rektorovu nagradu.

Sara i Dora uz još nekoliko studenata stručnog studija TTF-a Tekstilna, odjevna i obućarska tehnologija, smjer Dizajn obuće sudjelovale su u izradi obuće za glumce. Njihov je zadatak bio oblikovati cipele koje prikazuju suštinu lika, a da istovremeno budu funkcionalne i usklađene s kostimima.

Rad je započeo skicama kako bi se razvile ideje i oblik cipela ovisno o likovima, nastavio se razradom idejnih rješenja te izborom materijala. Potom je uslijedio razvoj modela, od odabira kalupa, konstrukcije i modeliranja do izrade šablona za planirane modele. Sljedeći je korak bio krojenje gornjišta cipela, obrada donjišta, a završna je faza spajanje dijelova cipela odrađena uz stručnu pomoć u tvornicama obuće Midal d.o.o. i, ono na što smo također ponosni, u Ivančici d.d.

Studentice su unatoč prvom projektu ovakve vrste pokazale visoku razinu znanja i stručnosti i svakako zaslužile Rektorovu nagradu, a nama je zadovoljstvo što su one upravo naše zaposlenice i u budućnosti im želimo još više uspjeha jer talenta, ideja, želje za učenjem i stručnosti im svakako ne nedostaje.


Fotografija: Andrej Švoger


Froddo papuče za prvašiće zaposlenika Ivančice d.d.

Ivančica d.d. redovito podupire lokalnu zajednicu kroz brojne projekte humanitarne prirode,  financiranje sportskih klubova, udruga kao i raznih događanja u našem kraju. Ove smo godine po prvi puta budućim đacima prvacima, djeci i unucima naših zaposlenika, darovali papuče za školu i prigodne poklon pakete kako bismo ovo novo životno poglavlje učinili jednostavnijim i veselijim, kako djeci, tako i roditeljima, bakama i djedovima.

Polazak u školu veliki je trenutak za svako dijete i roditelja, ujedno veselo, ali i stresno jer donosi bitnu promjenu, ali je to i početak novih prijateljstava i stvaranja novih uspomena. Kao društveno odgovorna tvrtka, željeli smo pridonijeti tom trenutku, olakšati ga i uveseliti te nas je upravo ta želja potaknula na ovu akciju.

U prostoru tvrtke budućim su prvašićima u društvu roditelja podijeljeni poklon paketi, a Uprava Društva odlučila je da će to postati stalna praksa. 

Budući da je demografska slika Hrvatske zabrinjavajuća, veseli nas činjenica da čak tridesetak djece i unuka naših zaposlenika ove jeseni po prvi puta sjeda u školske klupe, a nadamo se da će ih narednih godina biti i više.

Ivančica d.d. nastavit će podupirati lokalnu zajednicu kroz razne projekte, humanitarne akcije i financijske potpore, a akcija poput ove samo je jedna od onih koje provodimo u želji i nastojanju da podupremo naše zaposlenike, njihove obitelji i zajednicu u cjelini.

 


 

ETIČKI KODEKS 

 

S 1. siječnja 2023. Republika Hrvatska uvodi euro kao novu službenu valutu koji će zamijeniti hrvatsku kunu. U skladu s time, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u suradnji s Koordinacijskim odborom za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača uspostavilo Etički kodeks koji je namijenjen svakom poslovnom subjektu u financijskom i nefinancijskom sektoru koji radi u Republici Hrvatskoj i posluje u izravnom odnosu s potrošačima, a u svrhu pouzdanog i transparentnog uvođenja eura u Hrvatskoj i stvaranja sigurnog okruženja za potrošače.

Od poslovnih subjekata očekuje se da posluju u skladu s načelima Etičkog kodeksa te tako kontinuirano doprinose transparentnosti i zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura. Poslovni subjekti pristupanje Etičkom kodeksu mogu zatražiti od sredine kolovoza, a isto je učinila i tvrtka Ivančica d.d.

Pristupanjem Etičkom kodeksu, stekli smo pravo na postavljanje vizualno – identifikacijske oznake te prihvaćamo i jamčimo provedbu načela Etičkog kodeksa. Osnovna načela Etičkog kodeksa koja jamčimo provoditi su:

  1. Postupak uvođenja eura nećemo zloupotrijebiti za neopravdano povećanje cijena roba i usluga unatoč tome što se cijene formiraju na temelju ponude i potražnje na slobodnom tržištu;
  2. Preračunavanje cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti te njihovo zaokruživanje obavljat ćemo isključivo po fiksnom tečaju konverzije u njegovom punom brojčanom iznosu te u skladu s matematičkim pravilima zaokruživanja;
  3. Na prodajnim mjestima i Internet stranicama dvojno ćemo iskazivati cijene i druge novčane vrijednosti za sve robe i usluge u kuni i euru u razdoblju dvojnog iskazivanja cijena, od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023.;
  4. Prilikom provođenja promotivnih i marketinških aktivnosti prikazivat ćemo dvojno iskazane cijene i druge novčane iskaze uvijek prikazujući i ključni i fiksni tečaj konverzije;
  5. Fiksni tečaj konverzije bit će istaknut na računima, u prodajnom prostoru, Internet stranici na jasan, čitljiv, vidljiv i lako uočljiv način s ciljem što jednostavnijeg preračunavanja i zaokruživanja cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti za potrošače:
  6. Radnici naših poslovnih subjekata bit će pravodobno informirani i osposobljeni vezano uz postupak uvođenja eura kako bi potrošačima na što transparentniji način objasnili pravila o preračunavanju i zaokruživanju cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti te dvojnom iskazivanju u okviru svoje djelatnosti;
  7. U razdoblju dvojnog optjecaja posebna pažnja će se posvetiti pravilnom i jasnom preračunavanju ostatka iznosa koji se mora vratiti potrošaču u eurima.

Inicijativa se provodi pod sloganom „Svaki cent se broji, svaka kuna se računa“, a logotip i slogan inicijative postavljeni su na prodajnim mjestima i web stranici.

 


Integracija stranih zaposlenika u društveni život lokalne zajednice

Ivančica d.d. od 2019. godine zapošljava strane radnike iz Nepala i Šri Lanke, koji su se dobro uklopili u radno okruženje, te stekli prijateljstva s domaćim zaposlenicima.

Početkom lipnja je u ivanečkom gradskom parku organizirana manifestacija „Festival kulturne raznolikosti“, koja se provela u sklopu projekta „Multikulturna integracija“.  Cilj je integracija stranih zaposlenika te da se građani Ivanca na zanimljiv način upoznaju s običajima i kulturom novih sugrađana zaposlenih u ivanečkim tvrtkama. Ovoga puta riječ je bila o radnicima iz Nepala i Šri Lanke zaposlenim u Ivančici d.d. Ivanec.

Foto: Grad Ivanec

Pripremala su se razna nacionalna jela, kao što su pikantna jela od piletine, svinjetine, tune i raznog povrća te ljutkasti umaci s egzotičnim začinima, a sve to uz čaj iz Sri Lanke (bivšeg Cejlona). Građani Ivanca su se u velikom broju odazvali manifestaciji te su uživali u gurmanskim specijalitetima nacionalnih kuhinja, te su ubrzo prevladane kulturne i jezične barijere. 

Foto: Grad Ivanec

Projekt provela Srednja škola Ivanec, financira ga Varaždinska županija, a partneri na projektu su Klub mladih i Grad Ivanec, koji je za održavanje manifestacije osigurao svu potrebnu logistiku. Ivančica d.d. je podržala ovaj projekt.

Foto: Grad Ivanec


Kolektivni izlet zaposlenika

Osim što aktivno brinemo o lokalnoj zajednici uključivanjem u razne projekte, donacije i sponzorstva, veliku pažnju posvećujemo svojim zaposlenicima. Kao nagradu i znak zahvale za uloženi trud, doprinos i predani rad, tvrtka je organizirala i financirala izlet za sve zaposlenike Ivančice d.d.

U nekoliko grupa, tijekom svibnja,  zaposlenici su posjetili NP Plitvička jezera, a u lipnju će u izletu uživati i maloprodajno osoblje. S obzirom da su zbog pandemije COVID-19 u prethodnih nekoliko godina izostale tradicionalne proslave za kraj godine, proljetni izlet bio je idealna prilika za neformalno druženje, opuštanje i bolje međusobno upoznavanje zaposlenika. 

 


 

Dodjela posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u Integrativnim radionicama

ožujak,2022.

Ivančica d.d. potpisala je ugovor sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom o dodjeli posebnih sredstava

U skladu s potrebom kontinuiranog unapređenja poslovanja u cilju povećanja konkurentnosti i održivosti poslovanja Radne jedinice za zapošljavanje osoba s invaliditetom RJ IVANČICA (integrativna radionica) i Ivančice d.d. u cjelini, Uprava Društva pripremila je Projekt nabave opreme za RJ IVANČICA u vrijednosti od 3.465.644,00 kuna. 

Projekt je prijavljen na Javni natječaj o dodjeli posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u integrativnim radionicama, raspisan od strane Zavoda. Nakon dobivanja pozitivne ocjene, 10. prosinca 2021. godine Ivančica d.d. potpisala je Ugovor o dodjeli posebnih sredstava sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u iznosu od 3.461.038,12 kuna.

Ukupni iznos sredstava dodijeljen je isključivo za nabavu novih tehnologija i opreme za proizvodnju u svrhu zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom.

Projekt uključuje i nabavu brizgalice s pripadajućim alatima za proizvodnju vlastitih personaliziranih TR đonova. Do sada je realizirano 45% projekta, a do sredine 2022. godine projekt će biti u potpunosti realiziran.

Ovim projektom će se:
- olakšati rad osoba s invaliditetom,
- osigurati zapošljavanje osoba s invaliditetom u Radnoj jedinici prema planu kadrova,
- smanjiti rizik poremećaja u dobavi repromaterijala, zahvaljujući vlastitoj proizvodnji đonova,
- povećati dodana vrijednost i ostvariti pozitivni financijski efekti u poslovanju Društva i Radne jedinice,
- proširiti proizvodni asortiman na izradu dijelova obuće, smanjiti uvoz i zavisnost od vanjskih dobavljača, čime će se povećati sigurnost snabdijevanja i poboljšati pravovremenost isporuka prema kupcima,
- unaprijediti proizvodnja postojećih proizvoda, te povećati fleksibilnost proizvodnje s ciljem povećanog plasmana na ino tržišta.

Kontakt osoba za više informacija: Anica Bukovec

 

                           

 

Ovaj projekt financira Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Ivančica d.d.

 


 

Priznanje za 75 godina uspješnog poslovanja

U prostorijama HGK Županijske komore Varaždin 28. listopada je održano svečano uručenje priznanja "Plaketa Zlatna kuna" za Varaždinsku županiju za 2020. godinu.

Na svečanosti je Ivančici d.d. dodijeljeno posebno priznanje povodom 75. godišnjice uspješnog poslovanja i doprinosa u razvitku gospodarstva Varaždinske županije. Svoje uspješno poslovanje tvrtka kontinuirano unapređuje, što rezultira rastom prodaje dječjih cipelica, kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu. U devet mjeseci ove godine, ostvaren je rast prodaje na inozemnom tržištu za 41%. Strateškim usmjerenjem na održivo poslovanje Ivančica d.d. doprinosi poboljšanju životnog standarda i učinkovitom korištenju imovine i kapitala.

 


 

Prve cipelice za djecu zaposlenika

Kao društveno odgovorna tvrtka, u listopadu ove godine je Uprava društva Ivančice d.d. darovala svojim zaposlenicima - novopečenim roditeljima prve cipelice za njihove mališane. Cilj ove akcije je pomoć zaposlenicima u prvoj godini roditeljstva.

„Želja nam je da takve akcije budu ustaljena praksa za ubuduće, da svojim zaposlenicima poklonimo prve Froddo cipelice za novorođeno dijete.“ – ističe Predsjednik Uprave Društva, Siniša Zver. Kako većinu zaposlenih u Ivančici d.d. čine žene, Uprava Društva ulaže velike napore u kreiranje programa kojima bi se prilagodili mladim majkama i tako ih zadržali kao svoje zaposlenice, te potaknuli zapošljavanje novih kadrova.

S obzirom da su ciljana skupina branda Froddo djeca, zabrinjavajuća je cjelokupna demografska slika, koja je iz godine u godinu sve lošija. U 2020. godini je negativni prirodni prirast u Hrvatskoj bio -21.178 osoba, od toga u Varaždinskoj županiji -1.115 osoba. Ivančica d.d. podupire i financira brojne humanitarne projekte, sportske udruge, klubove i evente te tako aktivno brine o zdravom razvoju djece i sudjeluje u razvoju lokalne zajednice, ali i društva u cjelini.

 

 

Ivančica d.d. i Froddo – ponosni partneri udruge Obitelji 3+

Početkom 2018. godine osnovana je udruga Obitelji 3+, nezavisna, neprofitna, nevladina, nekonfesionalna i nestranačka organizacija koja promiče, podržava, štiti i zastupa interese obitelji s troje ili više djece.

Cilj udruge je zalaganje za društveno okruženje koje će podupirati i osnaživati 3plus obitelji. U skladu s politikom poslovanja Ivančice d.d., Froddo je jedan od prvih i ponosni partner udruge. S obzirom da smo kao poduzeće društveno odgovorni, te brinemo o interesima zajednice, s velikom radošću i interesom smo se uključili u ovaj projekt. Kvalitetne i odgovorne obitelji, s djecom koja odrastaju u zdravom okruženju temelj su razvoja društva i stvaranja bolje budućnosti.

Na konferenciji za medije, održanoj 16. listopada 2018. u Zagrebu, udruga se predstavila javnosti te prezentirala svoj projekt – 3plus obiteljsku karticu. Kao partner udruge, s veseljem smo sudjelovali na konferenciji. Više o udruzi i ostalim partnerima pročitajte na https://obitelji3plus.hr/

 

Ivančica d.d. Ivanec počela s gradnjom logističko-distributivnog centra u Poslovnoj zoni Ivanec

Na poslovnoj parceli ukupne površine od oko 9.000 četvornih metara ovih je dana najveća ivanečka tvornica – Ivančica d.d. Ivanec otvorila radove na gradnji novog poslovnog objekta – logističko-distributivnog centra

Po riječima predsjednika uprave, Siniše Zvera, gradi se objekt površine 2.700 četvornih metara korisnog prostora.

- Riječ je o visokoregalnom skladištu opremljenom odgovarajućom informatičkom infrastrukturom, a koji će biti u funkciji skladištenja i otpreme naših proizvoda kupcima. Poznato je da je Ivančica tradicionalni izvoznik sa značajnim rastom izvoza dječje obuće Froddo. Froddo dječju obuću izvozimo u četrdesetak zemalja svijeta, a najveći udio u izvozu odnosi se na zemlje EU.  Od dana narudžbe do ugovorenog roka isporuke je period od nekoliko mjeseci kada proizvedenu robu moramo skladištiti, pakirati i pripremiti za isporuku kupcima.

- Zbog velikog broja artikala dječje obuće i oko 900 kupaca kojima svake sezone isporučujemo naše proizvode, potrebno je stvoriti optimalne uvjete za skladištenje, pakiranje i otpremu robe kupcima u ugovorenim količinama i ugovorenim rokovima isporuke. Budući da na matičnoj lokaciji tvrtke nemamo dovoljno raspoloživog prostora, koristimo i unajmljena skladišta što nam stvara određene troškove i organizacijske gubitke. Na postojećoj matičnoj lokaciji tvrtke nema uvjeta za dogradnju prostora tako da smo se odlučili na gradnju u Poslovnoj zoni Ivanec.

Gradnja objekta povjerena je domaćem izvođaču, tvrtki MIPCRO Ivanec, a centar treba biti dovršen do kraja travnja 2019. godine. 

 

X